A legjobb zsírégető télire

Kevés az olyan hasznos, szobában egyedül végezhető sport, mint az edző görgőzés. Szabályozható ellenállása végett az edzés intenzitása személyre szabható. Pulzus méréssel kiegészítve, hajszál pontosan beállíthatjuk, hogy mit szeretnénk elérni. Baleset utáni rekreációt vagy csak egy alap állóképességre vágysz? Szeretnéd az ünnepek lakomáit hatékonyan ledolgozni vagy közeledik a tavasz, kell jobb erőnlét? Versenyre készülsz és nem akarsz az első tavaszi napsütésben legyengülve kezdeni a szabadban? Ezeket a problémákat mind megoldja ez az eszköz. A pulzus mérést jól alkalmazva és a különböző edzés zónák megismerésével minden célod elérhet. A különlegessége és hatékonysága az edző görgőknek abban rejlik, hogy viszonylag gyorsan felpörgeti a pulzusodat, és azt könnyű vele szinten tartani. Ez azért lényeges, mert jelentősen lerövidíti az edzés idődet a többi szobai sporthoz képest. Érdekességként jegyezzük meg, hogy 1 órai edzőgörgős kerékpározással, akár 1.000  kalóriát is el lehet veszteni könnyedén.

A valós szabadtéri kerékpározása leginkább hasonlító az edzőgörgős kerékpározás. A spinningezés ennek a mozgásnak egy „show műsor” alatt letekert másolata. A klasszikus szobakerékpároknak pedig már semmi köze nincs a valós kerékpározáshoz, sem a testtartás sem a megmozgatott izmok nem egyeznek meg.

Bármely otthoni kerékpárod hátsó kerekét befogadhatod az állványba és kész is sporteszközöd. A kerékpáron ülve és tekerve a váltóddal valamint  a görgőd terhelés szabályzásával meghatározhatod, hogyan szeretnél tekerni. Alacsony fordulattal az izmaidat tudod erősíteni, magasabb fordulat az ínszalagjaidat erősíti és az állóképességedet javítja.

A görgőket 4 csoportba osztjuk:

Az 1. a szabad görgők (Galaxia, Antares), amikor a kerékpárod felhelyezed 3 szabadon futó hengerre és az egyensúlyod segítségével szimulálod a valós kerékpározást. A legkisebb mozdulatra is rendkívül érzékeny, így nagy koncentrációt igényel. A teljes izomzatodat átmozgatja az egyensúlyozó mozgás révén.

szabad1

A 2. csoportba az áramellátás nélküli mágnes fékes görgők (Blue Motion, Blue Matic, Blue Twist, Booster, Satori) tartoznak. Terhelésük 10 pozícióban változtatható, akár 1.000 watt-ig, manuális vagy bowdenes állítással.

mágnes2

3- csoportba a hálózatról működő elektromágnes ellenállású görgők (Vortex, Irinmen, Genius) tartoznak, melyek már képesek fokozatmentes terhelés szabályzásra és előre programozott edzések végrehajtására.

A 4. csoport a görgők legújabb generációja (Neo), melyekbe nem a saját kerékpárod hátsó kerekének tengelyét rögzíted, hanem hátsó kerék nélkül csatlakozhatsz a görgőhöz. A korszerűbb görgőit Smart görgőnek nevezi a Tacx, ami a TV-knél megismert „okos” vezérlést jelenti. Egy letölthető Tacx applikáció segítségével bármilyen mobil telefonon, táblagépen, laptopon láthatod a mérhető adataidat.

neo3

Vásárlás előtt érdemes kikérni nagy tapasztalatokkal rendelkező kollegáink  tanácsát, akik segíteni tudnak a felhasználási célodnak megfelelő görgő kiválasztásában. A görgők üzletünkben kipróbálhatók. Rengeteg hasznos kiegészítő létezik ezekhez a termékekhez, melyek gyakorlati hasznáról ismét kollegáinktól tájékozódhatsz. Ezen termékek bővebb műszaki tartalmáról a tacx.com-on, a beszerezhető típusokról és  fogyasztói árairól  neuzer.hu-n tájékozódhatsz.

Kerüld az áruházi feltűnően olcsó, silány minőséget. Rengeteg bosszúságtól óvod meg magad (nyikorognak, berezonálnak, hangosak, kieseik belőle a kerékpár gyorsan kopnak, nincs garancia és alkatrész utánpótlás).

Kategória: Aktuális, Tudástár