Kétkerék a négykeréken

A nyár az utazások, a kikapcsolódások ideje. Megfigyelhető, hogy nálunk is egyre többen választják az aktív pihenést, így egyre gyakoribb, hogy a vakációra induló autóban a család és a kis kedvencek mellett a kerékpárok is helyet kapnak.

Az autón történő kerékpárszállítás itthon elég faramuci helyzetben van. Van is rá szabályos megoldás, meg nincs is….

A kerékpár biztonságos szállítására számos praktikus megoldás létezik (tetőre, hátra, vonóhorogra, pótkerékre, raktérbe szerelhető), köztük igen kedvelt a vonóhorogra illetve hátra szerelhető kerékpárszállító, melynek használata azonban szabálytalan lehet, ha nem figyelünk oda eléggé.

Több helyen vásárolhatunk olyan szállítót, melyen találunk rendszámtábla tartót és világítást is, ám ha nem az eredeti rendszám van feltüntetve könnyen kellemetlen szituációba keveredhettünk egy-egy közúti ellenőrzésnél. Hiszen hiába van a kerékpárszállítón rendszámtábla tartó, az autó rendszámtábláját ugye nem lehet sem levenni, sem lemásolni. Tehát ez így sakk-matt…

Ha mégis a hátra szerelhető megoldást választjuk, mi azt javasoljuk, vásárolj vonóhorogra szerelhető, rendszámtábla tartóval és világítással ellátott szállítót, s az eredeti rendszámunkat a szállító tartójába helyezzük el, így elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket, büntetéseket.

Kategória: Aktuális Címke: , ,