Schwinn-Csepel Camping – gyári háromkerekű

Üzletünkben megfordult a Schwinn Csepel Camping 3 kerekű kerékpárja. Egy gyári termékről van szó, nem házi barkácsolásról. A kerékpár menetkész állapotában 1.650 mm hosszú 780 mm széles (ekkora nyílászárón lehet beférni vele). Ennek és 2 kerekű testvérének átlépési magassága 360 mm, a nyereg magassága a földtől 680 mm és biztonságos használatához egy 600 mm-es lábhossz szükséges. Menetkész tömege 21 kg. A hátsó kerekek között 470 mm X 270 mm-es akár 100 kg teherbírású hátsó rakodó tér található. A kerékpár elejére a hagyományos fix első kosár felszerelhető. 36 küllős kerekekkel fűzték, középre monoblokkot kapott, így akár 150 kg-os terhelésre is ajánlható. A kerékpár 3 sebességes agyváltó változatban is létezik, mely segíti a mindennapi elindulást és lehetőséget ad egy nagyobb sebesség elérésére. A gyári kerékpár egy közepes áttétellel rendelkezik, mellyel kényelmesen elérhető egy 20 km/h-s sebesség.

IMG_2959 IMG_2961 IMG_2960

3 kerekű megoldásokról általában: A tesztelt modell egy rendkívül ötletes adapter segítségével van átalakítva a gyári 2 kerekű modellből. A meghajtást egy tengely segítségével kivezetik a bal oldali hátsó kerékre, melyen a kontrafék is található. Ezzel az ötlettel érhető el leg gazdaságosabban a biztonságos használat, de ennek a megoldásnak van egy sajátossága, miszerint a kerékpár egyoldali meghajtású, ezért az ellenkező irányba (jobbra) tart egy kicsit, amelyhez rendkívül kismértékű ellenkormányzás szükséges, de ez nem befolyásolja a biztonságos közlekedést.

A középen meghajtott, de 2 hátsó kerékre átvitt meghajtás esetében forduláskor a hátsó kerekek eltérő távolságot tesznek meg, ezért differenciálmű lenne szükséges, a fordulatszám (távolság) korrigálásához. Ez a megoldás rendkívül megdrágítaná (elérhetetlenné tenné) a terméket.

Amennyiben valakinek megfordulna a fejében gyermek kerékpárok esetébe alkalmazott kitámasztó kerekes megoldás. ekkora tömegnél, ilyen „magas” ülés pozíciónál biztonságosan nem kivitelezhető.

Három színben rendelhető: metál piros, fehér és fekete. A kerékpárt, ha üzletünkben vásárolják (csak rendelés esetén vállaljuk a beszerzését) teljes körű 2 év garanciával kerül eladásra.Fogyasztói ára kedvezmények nélkül (ÁRGARANCIA) az 1 sebességes 121.300 Ft, a 3 sebességes 132.100 Ft.

Kategória: Saját tesztjeink, Tesztek Címke: , , ,